Schnitzel!

Jag är hemma hos farmor nu igen och vi lagar mat.
Det blir schnitzel med klyftpotatis! Jag har inte ätit kött på ett tag och tycker att det känns jättejobbigt. Så nu sitter jag här och har lite panik.. Det känns ju inte bättre heller när hon har massa fett i stekpannan.. Det blir en utmaning!

Usch.


Kommentarer
Postat av: mammabecka

Det går bra gumman! Fett ökar du inte i vikt av :)Du kan äta massor av fett, grädde och KÖTT utan att ha dåligt samvete. Det håller dig bara sund och frisk! Det är superfarligt att inte få i sig rätt fett och proteinet från kött! Dessutom ökar du inte i vikt av det.Måste du absolut avstå från något (vilket jag INTE vill att du gör), så avstå hellre från potatis, pasta och vitt bröd. Det är sämre för kroppen än fett. Jag lovar dig!Så - ät kött, grönsaker, grädde, såser, fisk osv osv. och gör detta till något nyttigt i stället för något farligt!! Du har mitt ord på att köttet inte får dig att gå upp i vikt, det håller dig bara frisk!Kram på dig vännen!

2009-05-31 @ 23:03:11
URL: http://mammabecka.se
Postat av: mammabecka

Vilken jobbig känsla!! Fettet går raka vägen igenom tarmarna och ut genom stjärten.. För att göra det tydligt, hähä... I alla fall omättat fett, vilket köttet innehåller...Klart att jag stöttar dig! Du var min första bästa kompis någonsin och vi har haft så himla kul ihop och jag vill att du ska må bra :)Om du ska bli vegetarian så är det, som du skriver, viktigt att du ser till att få i dig de proteiner, kolhydrater och det fett som du behöver för att må bra fysiskt :)"Kolhydrater är en av de tre energibärarna i maten, de andra två är fett och protein. 1 g kolhydrater eller 1 g protein innehåller 17 kJ (4 kcal), 1 g fett innehåller 37 kJ (9 kcal). Dessa tre fyller olika funktioner i kroppen och kan inte helt bytas ut mot varandra."Lite kort fakta om energibärarna :)Godis, chips, läsk eller något annat smarrigt äter jag nästan varje dag, haha. Jag är nog beroende! Klarar mig inte utan något gott. Det är iofs också ett problem, hahaha..Men jag kaaaaaaaaaan inte låta bli! Och visst är det gott med kladdkaka, bullar, muffins, chokladbollar och allt det där?! Jisses, jag dreglar nästan bara jag skriver om det :PKöpespizza äter vi säkert 2-3 ggr i månaden! Hade det inte varit så dyrt hade vi nog ätit det oftare.KRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAM och tack för Mors Dag-grattandet :-)

2009-06-01 @ 23:31:27
URL: http://mammabecka.se

Skriv till mig här, fina du:

Namn:
Glöm mig inte.

Din mejl: (publiceras ej)

Din fina sida:

Vad vill du skriva?

Trackback
RSS 2.0